Kristin bør skamme seg for Husbanken

24.feb.2009 @ 14:05
Vår alles finansminister Kristin Halvorsen er virkelig utstyrt med frekkhetens nådegaver. I hele høst sto hun på barrikadene og forlangte at Norges Bank skulle sette ned styringsrenten kraftig og raskt. Så måtte bankene følge etter i høyest mulig tempo? Det var vi helt enige i! Men å gjøre noe med Statens egen boligbank har hun ikke snakket noe om, eller gjort noe med, til tross for at Huseiernes Landsforbund har bedt henne om dette både i brev og gjennom TV-2 nyhetene.

Kristin har heller ikke fortalt oss noen gang at styringsrenten til Norges Bank ble hevet 16 ganger med 0,25 prosentpoeng under hennes regjeringstid. Hun forteller oss selvfølgelig bare når rentene går ned. Men, Husbankrenten, som regjeringen kan endre med ett pennestrøk, gjør hun ingen ting med!

Husbanken er Statens egen boligbank og de fleste låntakerne er ungdom og andre svakstilte grupper. Selv om lånerentene i spare- og forretningsbankene har vært på vei ned siden i fjor høst, har renten i Husbanken fortsatt å stige. Boligrenten er nå nærmere to prosent høyere i Husbanken enn i de private bankene. Dette er usosialt og ubegripelig! Da Husbanken også sorterer under Kommunaldepartementet får Kristin gjerne ta skylddeling med statsråd Magnhild Meltveit Kleppa.

Kristin bør i alle fall skamme seg. Hun snakker med store bokstaver om hva andre skal gjøre, men uten å gjøre noe selv for de svakeste låntakerne i landet.

Peter Batta

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/7561364
hits